Lloret De Mar najaar 2018

Lloret De Mar najaar 2018

Meer dan zon, zee en strand! Gelegen tussen de Pyreneeën en Middellandse zee biedt de Costa Brava een verscheidenheid aan adembenemende landschappen en een rijk cultureel verleden. Tussen lieftallige vissersdorpen, baaien en stranden ligt het bruisende Lloret de Mar, de toeristische hoofdstad van de Costa Brava. Achter de kustlijn liggen middeleeuwse dorpen, wondermooie abdijen en steden die niets van hun charme verloren hebben. En verder tapas, wijn en … meer Spaanse geneugten!!!

Vertrek:14/10/2018

Terug: 20/10/2018

549 euro

Brochure

Lloret De Mar najaar 2018


Promo kerstmarkt: Oberhausen en Düsseldorf

Promo kerstmarkt: Oberhausen en Düsseldorf

Zaterdag: Oberhausen heeft 2 kerstmarkten: één in de oude binnenstad en één in het overdekte winkelcentrum. Zelfs bij slecht weer is de kerstmarkt van Oberhausen ten zeerste aan te raden. De oude stad: Ieder jaar bouwt men het Weihnachtswald, het kerstwoud van Oberhausen: 300 met lichtjes-versierde kerstbomen, bonte kerstballen, houten kraampjes, proefen snoephuisjes... Een sprookjesachtig decor om door te wandelen. Ook aan de Vredeszuil en aan de kerk heerst er altijd een bijzondere warme kerstsfeer. Het winkelcentrum: In het grootste winkelcentrum van Duitsland heerst er altijd een gezellige drukte. Meer dan 100 winkels bieden hun producten aan, tal van restaurants en cafetaria’s komen tegemoet aan de honger en de dorst en vooral tijdens de kerstperiode zijn er heel wat koopjes te doen! Het winkelcentrum wordt voor de gelegenheid herschapen in een magische kerstwereld: fonkelende groene kerstbomen, bonte kerstballen, fascinerende lichtjes, de zoete geur van glühwein, wafels en andere hartige lekkernijen. Wie genoeg heeft van de kerstsfeer kan terecht in de buurt van het winkelcentrum waar tal van restaurants en gezellige café’s zijn. Op Zaterdag vertrekken we iets later, en genieten we van een heerlijk buffet (inbegrepen). We komen omstreeks 15 u 00 aan in Oberhausen en hebben voldoende tijd om de kerstmarkt te ontdekken met de sfeerverlichting. (Géén avondmaal inbegrepen) Zondag: Düsseldorf heeft 6 pleinen die het decor vormen van de kerstmarkt maar elk van de pleinen heeft een eigen decor, een eigen karakter en de sfeer is op elk plein anders. Het ene al wat moderner, het andere dan weer traditioneler... Aan het stadhuis staan oude ambachten centraal, op de Engeltjesmarkt zorgen de speelsheid van het licht en de engeltjes voor een hemelse sfeer, de kristallen van de sterretjesmarkt hebben veel weg van een sterrenhemel en de piramide van Glühwein, het poffertjeskraam of de kaashut kan je gewoon niet voorbij gaan. Zelfs gewoon wandelen langs de Koningsallee met de imposante kastanjebomen is absoluut de moeite waard. (Vrij middagmaal)

Vertrek:08/12/2018
05/12/2015

Terug: 09/12/2018

199 euro

Brochure

Promo kerstmarkt: Oberhausen en Düsseldorf


Côte D’Opale en de De Baai van de Somme

Côte D’Opale en de De Baai van de Somme

Vanaf de zeedijk in Calais kijk je uit naar de witte kliffen van Dover. De oude binnenstad is een ware verzameling van historisch erfgoed en de haven verzorgt de dagelijkse verbinding met Engeland. Maar Calais was ooit industriestad. Het kantwerk van Calais staat symbool voor luxe en finesse. We worden ontvangen in één van de oude textielfabrieken. Hier staat het ontbijt voor ons klaar en we nemen een kijkje in het museum van mode en kant. De opaalkust strekt zich uit van Calais tot Boulogne-sur- Mer: blauwgroene zee, gele zandstranden, witte kliffen, authentieke stadjes en de twee gekende „Neuzen“: Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez. We nemen ons middagmaal „met zicht op de zee“! Boulogne-sur-Mer heeft zijn naam niet gestolen want de zee is pertinent aanwezig. U kunt terecht in de vissershaven, het Middeleeuwse centrum binnen de stadsmuren of u kunt de gezelligheid opzoeken op en rond de Place Dalto. Van ons hotel in Abbeville is het maar een kleine afstand naar de Baai van de Somme. Dit is de grootste riviermonding van Noord-Frankrijk maar tevens ook een beschermd natuurgebied waar duinen, moerassen en schorren elkaar opvolgen. Tal van trekvogels en zelfs zeehonden vinden hier hun thuis. Crotoy is de ideale uitvalbasis om de baai te ontdekken. En ook op Zondag nemen we ons middagmaal „met zicht op zee“ Amiens is de hoofdstad van Picardië en thuishaven van Jules Verne. Het is heerlijk wandelen in de Middeleeuwse wijk Saint Leu, het „Kleine Venetië van het noorden“. Gekleurde huisjes langs de kanalen met tal van cafeetjes en verwarmde terrassen. De kathedraal staat centraal in het centrum en daar genieten we van de kerstsfeer op de pleinen, in de winkelstraten. All-In formule: inkomgelden, bezoeken, maaltijden, dranken aan tafel, overnachting met ontbijtbuffet...

Vertrek:15/12/2018

Terug: 16/12/2018

329 euro

Brochure

Côte D’Opale en de De Baai van de Somme